سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و مردى از کارگزاران او کاخى شکوهمند بر افراخت امام فرمود : ] نقره‏ها سر برآورده خود را مى‏نمایاند ، این بنا توانگرى تو را رساند . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :20
بازدید دیروز :21
کل بازدید :349595
تعداد کل یاداشته ها : 97
103/2/8
11:1 ع

شور شیرین

                        


91/4/30::: 1:16 ص
نظر()
  
  

پوستر فیلم روزهای زندگی27/02/1391

                             روزهای زندگی


91/4/30::: 1:10 ص
نظر()
  
  

عملیات بیت المقدس2

عملیات‌ در اوج‌ سرمای‌ زمستان‌ کردستان‌

دسترسی‌ به‌ ارتفاع‌ «گرده‌رش» با عملیات‌ نصر8 میسر شد و امکان‌ عبور از رودخانه‌ «قلعه‌چولان» و ورود به‌ غرب، پیشروی‌ به‌ سمت‌ شمال‌ و جنوب‌ منطقه‌ را فراهم‌ آورده‌ بود، ضمن‌ آنکه‌ با عملیات‌ نصر4 و تصرف‌ شهر «ماووت» نیز امکان‌ اجرای‌ عملیات‌ در جناح‌ چپ‌ منطقه، شامل‌ شرق‌ رودخانه‌ قلعه‌ چولان‌ پدید آمده‌ بود.

این‌ نتایج‌ سبب‌ گردید تا شرایط‌ لازم‌ برای‌ اجرای‌ عملیات‌ بیت‌ المقدس‌2 در شمال‌ سلیمانیه‌ فراهم‌ شود.

عملیات‌ بیت‌ المقدس‌2 با رمز «یا زهرا(سلام‌ الله‌ علیها)» در ساعت‌1 و15 دقیقه‌ 25 دی‌ ماه‌1366 برای‌ آزادسازی‌ ارتفاعات‌ غرب‌ شهر ماووت‌ عراق‌ درمنطقه‌ای‌ به‌ وسعت‌130 کیلومترمربع‌ آغاز شد و در سخت‌ترین‌ وضعیت‌ جوی‌ در میان‌ برف‌ و سرما توسط‌ یگان‌های‌ سپاه‌ ادامه‌ پیدا کرد. یگان‌های‌ خودی‌ علاوه‌ بر مشکلاتی‌ که‌ برای‌ استقرار داشتند، هنگام‌ پیشروی‌ و رسیدن‌ به‌ مواضع‌ دشمن‌ نیز با دشواری‌های‌ بسیاری‌ مواجه‌ بودند، چنان‌ که‌ رزمندگان‌ مسیرهای‌ طولانی‌ را به‌ مدت‌6 تا8 ساعت‌ در میان‌ برف‌ و کوهستان‌ طی‌ می‌کردند و تراکم‌ برف‌ در برخی‌ محورها سبب‌ گردیده‌ بود تا نیروها علاوه‌ بر دشمن، به‌ نوعی‌ با طبیعت‌ و سرمای‌ کشنده‌ منطقه‌ نیز مبارزه‌ کنند. عملیات‌ بیت‌ المقدس‌2 در دو مرحله‌ طرح‌ریزی‌ شده‌ بود. در مرحله‌ اول‌ قرار بود ارتفاعات‌ «یولان»، «دست‌هرمدان»، یالهای‌ «کوجارو» و «الاغلو» تصرف‌ شده‌ و سپس‌ در مرحله‌ دوم‌ پیشروی‌ به‌ سوی‌ کوه‌های‌ «مرکبه» و «قیوان» ادامه‌ پیدا کند.

این‌ عملیات‌ گر چه‌ در مرحله‌ دوم‌ متوقف‌ گردید، اما نتایج‌ خوبی‌ را برای‌ رزمندگان‌ اسلام‌ به‌ همراه‌ داشت. در بیت‌ المقدس‌2 بیش‌ از40 ارتفاع‌ از جمله‌ «اورال»، «کلاله»، «هرمدان»، «بین‌ دورا»، «شیخ‌ محمد» و یولان‌ و چند روستای‌ منطقه‌ آزاد شد و دهها دستگاه‌ تانک‌ و نفربر، ده‌ها قبضه‌ خمپاره‌انداز و ضدهوایی، ده‌ها دستگاه‌ خودروی‌ نظامی‌ و مهندسی‌ و2 رادار رازیت‌ منهدم‌ شد. عراق‌ در این‌ عملیات‌5 تیپ‌ و گردان‌ خود را از دست‌ داد و تعداد کشته‌ و زخمی‌ها و اسرای‌ دشمن‌ بالغ‌ بر5400 نفر بود.

غنایم‌ این‌ عملیات‌ عبارت‌ بود از 15 دستگاه‌ تانک‌ و نفربر زرهی،76 قبضه‌ خمپاره‌انداز و17 قبضه‌ توپ‌ ضدهوایی،75 دستگاه‌ خودرو، تعداد زیادی‌ انواع‌ دستگاه‌های‌ مخابراتی، مقدار زیادی‌ انواع‌ سلاح‌ سبک‌ و مهمات.

خلاصه گزارش عملیات :

نام‌ عملیات: بیت‌ المقدس‌2

زمان‌ اجرا: 25/10/1366

تلفات‌ دشمن‌ : 5400(کشته، زخمی‌ و اسیر)

رمز عملیات: یا زهرا(سلام‌ الله‌ علیها)

مکان‌ اجرا: غرب‌ ارتفاعات‌ منطقه‌ عمومی‌ ماووت‌ عراق‌ - محور شمالی‌ جنگ‌

ارگان‌های‌ عمل‌کننده: نیروهای‌ سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامی‌

اهداف‌ عملیات: آزادسازی‌ مناطق‌ در دست‌ دشمن‌ و تسلط‌ بر بلندی‌های‌ منطقه‌ با فتح‌ ارتفاعات‌ یولان، دست‌ هرمدان‌ و روستاهای‌ منطقه‌


  
  

 

گزارش قدس انلاین از بودجه اختصاصی کاخ نیاوران

تزئینات لوئی شانزدهم در کاخ های پهلوی!

قدس انلاین_مصطفی لعل شاطری: کاخ نشینی در فرهنگ شیعیان رفتار ضدارزشی به حساب می آید، زیرا آن را نمادی از حکومت امویان و عباسیان می شناسند. شاه و خانواده اش بی اعتنا به این فرهنگ در هر گوشه ای مناسب در ایران و خارج از کشور برای خود کاخ یا قصری با شکوه برپا کرده بودند.

ابنیه و کاخ های دربار چنان در حال توسعه بود که در سال 1346 که وضعیت مالی دولت ایران بسیار بد بود و کل درآمد دولت 000/131/356/73 ریال (حدود یک میلیارد و چهل میلون دلار) پیش بینی می شد، به جز بودجه وزارت دربار و بودجه جشن های بیست و پنجمین سال شاهنشاهی پهلوی و بودجه کتابخانه پهلوی، 000/000/34 ریال (نیم میلیون دلار) فقط به اداره بیوتات سلطنتی اختصاص داده شد و در سال 1351 این بودجه به 000/361/136 ریال افزایش یافت و البته این غیر از بودجه خرید زمین و تجهیزات کاخ نیاوران بود که از سال 1349 منظور می شد.
روح الله حسینیان در مقاله ی در باب فساد دربار می نویسد:
شاه در مدت سلطنتش صاحب کاخ های گلستان، مرمر، سعدآباد، فیروزه و نیاوران در تهران شد و در شهرهای کلاردشت، رامسر، نوشهر و کیش نیز کاخ ها را از پدر به ارث برد یا خود بنا نمود. شاه تا اواخر سلطنتش «در اکثر شهرها کاخ اختصاصی داشت.»
شاه علاوه بر ایران «در اکثر نقاط خوش آب و هوای جهان اقامتگاه های آبرومندانه داشت.» شاه قصر باشکوهی را مشتمل بر یک «باغ چند ده هکتاری فوق العاده زیبا و چشمگیر» که «با جویبارهای... روشن و زلال منظره ای بدیع ایجاد کرده بود»، در جنوب لندن خریداری کرد و همزمان آپارتمانی که «در طبقه انتهایی یک برج نوساز واقع بود» و «حدود یک زمین فوتبال مساحت داشت» به نام فرح خریداری نمود. قصر شاه در جنوب لندن با کاخ های مجلل به نام استیل مانس از کاخ های ملکه ویکتوریا بود که توسط مهندسین فرانسوی بازسازی شده بود.
سپس یک مزرعه بزرگ برای ولیعهد در کنار همان کاخ خریداری نمودند. ابتداء مطبوعات نوشتند: «خریدار این مزرعه انجمن سلطنتی پرورش اسب ایران است»، اما وقتی موضوع غیرقابل انکار شد، هویدا، وزیر دربار با راجی سفیر ایران در انگلیس تماس گرفت و گفت: «سفارتخانه مجاز است مالکیت ولیعهد بر این مزرعه را تأیید کند.» شاه در کالیفرنیا، پاریس و سن موریتس هم دارای املاک بسیار باشکوهی بود.
خواهران شاه نیز علاوه بر کاخ هایی که در سعدآباد، کرج، چالوس و نور و سایر نقاط ایران داشتند، املاک بسیار گرانی در آمریکا خریداری کردند. آپارتمان معروف چند هزار متری اشرف در منهتان نیویورک در آسمانخراش امپایر است، کاخ او و شمس در کالیفرنیا از کاخ های مشهور آمریکاست.
واضح است که فرهنگ کاخ نشینی توأم با فرهنگ لوکس گرایی است و دربار شاه، بی مهابا برای پاسخ به حس لوکس گرایی به اموال ملت دست درازی می کرد. ثریا همسر دوم شاه که به گزاف او را زنی صادق می شمردند، حتی از وام های آمریکا به ایران برای تجملات چشم پوشی نمی کرد. او خود در خاطراتش می نویسد: «حکومت زاهدی از اعتباری معادل چهل و پنج میلیون دلار برخوردار است. دیگر از این که پیش خور کردن پول ها برای هزینه شخصی شاه ایجاد جنجال بکند هراسی ندارم. بنابراین دکوراتور ژانسن را از پاریس فرا می خوانم و با کندن هزاره های چوبی وحشتناک تالارهای پذیرایی و تغییراتی که او می دهد به زودی کاخ اختصاصی با دیوارهای نقاشی شده و مبل ها و تزئینات لویی شانزدهم چنان جای زیبایی می شود که دوست دارم.» این لوکس گرایی در کاخ شاه در زمانی صورت می گیرد که تهران از زبان ثریا این گونه توصیف می شود: «محلات جنوب شهر با جوی های سر باز که آب کثیف آن پس از عبور رختشوی خانه ها و آلوده شدن به کثافات ولگردان و سگ ها به مصرف خوراک مردم می رسد، بچه های مفلوج، زنان و پیرمردان گرسنه، گل و لای کوچه ها که خانه هایشان شباهتی به خانه ندارد، محلاتی که فقر کامل بر آن ها حکمفرماست و توان شکایت نیز ندارند.»
فرح نیز که از یک خانواده فقیر بود و برای اجرای عدالت ژست های چپگرایانه می گرفت به محض رسیدن به دربار شاه ناگهان دگرگون شد، خلق و خوی کاخ نشینی گرفت و در اندک مدتی گوی لوکس گرایی را از دیگران ربود و به بهانه حفظ آثار [هنری] دستور داد درهای کاخ سعدآباد را کندند و به «جای آن درهای عتیقه و قیمتی، درهای قلابی با قیمت گزاف آوردند.»
فرح به جایی رسید که کاخ های سعد آباد او را قانع نمی کرد و با طرح کاخ نیاوران هزینه سرسام آوری را به دولت ایران تحمیل کرد. به گفته فردوست «هزینه ایجاد کاخ نیاوران و مرمت کاخ قاجار (صاحبقرانیه) در نیاوران رقم فوق العاده ای را تشکیل می داد.» هزینه تجهیزاتی کاخ نیاوران در سال های 1349 به بعد دارای یک ردیف خاص در بودجه کشور گردید. فرهنگ کاخ نشینی و احساس لوکس گرایی و غرب زدگی فرح به حدی بود که حاضر نشد از مبل های زیبای ساخت ایران در کاخ نیاوران استفاده کند. او شخصاً به پاریس رفت و مبلمان گران قیمتی را برای کاخ خریداری کرد.
یک شرکت فرانسوی به نام «ژانسن»، مأمور تزئین کاخ های دربار پهلوی بود. پرداخت سرسام آور هزینه های تزیین کاخ ها، خصوصاً کاخ اشرف جفای مضاعفی بر مردم فقیر ایران بود.


  
  
نسخه چاپیارسال به دوستان
با کارشکنی شورای صنفی نمایش
اکران «شور شیرین» با یک روز تاخیر آغاز شد

خبرگزاری فارس: اکران فیلم سینمایی «شور شیرین» با یک روز تاخیر امروز در 14 سالن سینما و پردیس سینمایی در تهران آغاز شد.

خبرگزاری فارس: اکران «شور شیرین» با یک روز تاخیر آغاز شد

سید ابراهیم اصغری تهیه کننده در گفت و گو با خبرنگار سینمایی فارس گفت: شب گذشته کپی فیلم به سینماها ارایه شد و از امروز با یک روز تاخیر در 14 سالن سینما و پردیس‌های سینمایی اکران شد.

وی درباره اکران فیلم در سینماهای حوزه هنری و آزادی گفت: هنوز هیچ تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است و امیدواریم بتوانیم با همکاری دوستان در روزهای آتی سینما آزادی و چند سالن سینمای حوزه هنری را داشته باشیم.

وی درباره اکران فیلم در شهرستان‌ها توضیح داد: از هفته آینده اکران فیلم در شهرستان‌ها نیز آغاز خواهد شد.

بنا بر این گزارش، فیلم سینمایی «شور شیرین» در سالن‌های اریکه ایرانیان، فرهنگ، سپیده، شاهد، ایران، ماندانا، فلسطین، جی، سالن برج میلاد و پردیس ملت، زندگی، راگا، تماشا، شکوفه به نمایش درآمد.

فیلم سینمایی «شور شیرین» با نگاهی به مقاطعی از زندگی سردار شهید محمود کاوه به عنوان تنها فیلم شخصیت‌ محور دفاع مقدسی جشنواره سی‌ام فیلم فجر به شمار می‌آید.این فیلم محصول دو سال تلاش گروه سازنده آن است که با سرمایه‌گذاری فارابی و با حمایت استانداری خراسان رضوی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تهیه شده است و توسط بنیاد سینمایی فارابی پخش می‌شود.

این فیلم به مقاطعی از زندگی این شهید بزرگوار به صورت مستندگونه و واقع‌گرا می‌پردازد، جای خالی آن در سینمای ایران به چشم می‌خورد.

«جواد اردکانی» فیلمنامه‌ «شور شیرین» را براساس تحقیقات گسترده‌ای از یکی از هم‌رزمان شهید کاوه و بسیاری از سرداران وقت نوشته است و کارگردانی این فیلم سینمایی را نیز برعهده دارد.

رضا رویگری، ماه چهره خلیلی، حمید عمارلو، شبنم قلی‌خانی، پردیس افکاری، علی کشوری، مهرداد شیرعلی، مجتبی ودودی، منوچهر امیریان، مرضیه شاملو، یاسر حمزه و کمیل سهیلی از بازیگران «شور شیرین» هستند.

 


  
  
   1   2      >