سفارش تبلیغ
صبا ویژن
قناعت دولتمندى را بس و خوى نیک نعمتى بود در دسترس . [ و حضرتش را از معنى « فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیّاةً طَیِّبَةً » پرسیدند ، فرمود : ] آن قناعت است . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :112
بازدید دیروز :27
کل بازدید :351100
تعداد کل یاداشته ها : 97
103/9/4
9:22 ع

پراید به 12 میلیون تومان می رسد؟

رئیس پلیس راهور کشور در استان اردبیل اعلام کرده است پرایدهای بدون کیسه هوای دوم از آخر شهریور شماره گذاری نخواهند شد.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از عصر خودرو: رئیس پلیس راهور کشور در استان اردبیل اعلام کرده است پراید های بدون کیسه هوای دوم از آخر شهریور شماره گذاری نخواهد شد. در همین ارتباط به نظر می رسد ذکر چند نکته خالی از لطف نباشد:

 

اول: کیسه هوایی که قرار بود در شرکت نیمه هادی عماد ساخته شود هنوز به سر انجام نرسیده است و به نظر هم نمی رسد به این زودی ها اتفاقی بی افتد که اگر بی افتد هم چند ماه زمان برای نصب آن بر روی تمامی خودروهای سایپا نیاز است.

 

دوم: اگر نیمه هادی عماد نتواند نیاز صنعت خودرو کشور را بر طرف کند ناچار تولیدکنندگان باید به واردات آن روی آورند، این در حالی است که نصب کیسه هوا هم اکنون 350 یورو هزینه دارد، یعنی حدود یک میلیون تومان و باید مشخص شود این هزینه بر دوش چه کسی خواهد افتاد. خودروسازان که فعلا اجازه افزایش قیمت ندارند و از سوی دیگر نیز به نظر نمی رسد این روزها متقاضیان خودرو پراید قادر به تهیه این خودرو با قیمتی حدود 12 میلیون تومان باشند.

 

سوم: اگر فرض کنیم که موضوع قیمت نیز حل شود، باید توجه داشت کیسه هوا از معدود قطعاتی است که کشور چین قادر به تولید آن نیست و هم اکنون با توجه به برخی کارشکنی های کشور های غربی معلوم نیست خودروسازان بتوانند این حجم بالا را از کشورهای اروپایی تامین کنند.

 

چهارم: دستگاههای اجرایی ذی ربط در حالی بر نصب ایربگ دوم پافشاری می کنند که هنوز فرهنگ رانندگی در بسیاری از موارد دارای اشکال بوده و حتی بسیاری از رانندگان اصول اولیه و قوانین و مقررات مربوط به رانندگی را رعایت نمی کنند. در چنین شرایطی نمی توان انتظار داشت که ایربگ به عنوان یک عامل بازدارنده عمل کرده و مانع بروز بسیاری از تخلفات شود. به عنوان مثال در صورت نبستن کمربند ایمنی و فعال بودن کیسه هوا، باز شدن ایربگ می تواند سرنشینی را که به جلو خم شده با سرعتی زیاد به عقب پرتاب کند. این مسئله برای کودکانی که روی صندلی جلو می نشینند می تواند همانند یک شلیک و پرتاب ناگهانی کشنده باشد. بعلاوه ایربگ ها در کسری از ثانیه ممکن است سیگار روی لب راننده را روی صورت وی خاموش کنند یا عینک او را روی صورتش خورد کنند. به هر حال در شرایط فعلی مشاهده می شود که بسیاری از سرنشینان خودروها از بستن کمربند ایمنی امتناع می کنند و همین مساله خود عامل اصلی افزایش تلفات در حوادث رانندگی است. بنابراین به نظر می رسد در گام نخست باید فرهنگ سازی در عرصه عمومی را در دستور کار قرار داد و با کمک دیگر نهادهای اجتماعی و مدنی به تقویت آن کمک کرد.

 

پنجم: با این حال و در شرایطی که امسال به عنوان تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده و از سوی دیگر روابط غیر عادی تجاری دیگر کشورها بر اقتصاد ایران سایه افکنده است، به نظر می رسد نباید با افزایش فشارهای داخلی مشکلات دیگری را برای خودروسازان داخلی ایجاد کرد