سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سه چیز است که نشانه اصابت رأی است :خوب برخورد کردن و نیک گوش کردن و پاسخ نیکو دادن . [امام صادق علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :47
بازدید دیروز :27
کل بازدید :351035
تعداد کل یاداشته ها : 97
103/9/4
5:12 ع
استامینوفن کدئین ؛ موارد مصرف، عوارض جانبی و تداخل دارویی



ترکیب استامینوفن و کدئین برای کاهش دردهای خفیف تا شدید به کار می رود. کدئین یک ماده مخدر است که برای تخفیف درد بر



روی سیستم اعصاب مرکزی (مغز و طناب نخاعی) اثر کرده، درد را کاهش می دهد.

تذکرات مهم در هنگام مصرف دارو

برای جلوگیری از ناراحتی معده، استامینوفن و کدئین را با غذا یا شیر مصرف کنید. در صورتی که این دارو در آغاز درد مصرف شود، بهتر و سریع تر عمل می کند. پس منتظر نمانید مدتی از شروع درد بگذرد و شدیدتر شود.
اگر این دارو را به صورت یک برنامه منظم و نسخه تجویز شده پزشک مصرف می کنید، سر ساعت دوز توصیه شده را دریافت مینمایید، البته گاهی به زمان مصرف قرص بعدی نزدیک می شوید؛ در این شرایط هرگز دو برابر (دو قرص استامینوفن) نخورید، بلکه همان دوز تجویز شده را مصرف کنید.

اثرات جانبی

اثرات ناشی از مصرف استامینوفن کدئین شامل یبوست، سرگیجه، خواب آلودگی، خشکی دهان، برافروختگی، سبکی سر، کاهش اشتها، تهوع، مشکل یا درد به هنگام ادرار و تعرق است. این اثرات جانبی پس از سازگاری بدن با دارو از بین می روند.
در صورت یبوست باید مواد فیبری بیشتری (میوه تازه و سبزی ها، سالاد، نان سبوس دار) مصرف کرد.
- ورزش و نوشیدن آب بیشتر هم به رفع این مشکل کمک می کند.
- برای رفع خشکی دهان، آدامس بدون قند بجوید.
- در صورت خواب آلودگی یا سبکی سر، مدتی نشسته یا دراز بکشید. به هنگام بلند شدن آرام برخیزید و مراقب پله ها نیز باشید.

عوارض اصلی

در صورتی که اثرات جانبی از بین نرفت یا آزاردهنده شد، حتماً با پزشک مشورت کنید. بخصوص اگر دچار اضطراب، دشواری در تنفس، برانگیختگی، خستگی، تپش قلب، راش یا بثورات جلدی، گلودرد و تب، لرز، خونریزی های غیرطبیعی، کبودی پوست، ضعف یا زرد شدن چشم و سفید شدن چشمها شدید حتماً پزشک معالج خود را آگاه کنید.

تداخلات دارویی

استامینوفن و کدئین با انواع داروها تداخل می کنند:
- مصرف همزمان استامینوفن کدئین دار با دیگر داروهای دپرسان سیستم عصبی مرکزی (مانند آنتی هیستامین ها، باربیتورات ها، آرامبخش های عضلانی و...) یا با داروهای آنتی دپرسان سه حلقه ای می تواند باعث خواب آلودگی شدید شود.
- یک بازدارنده مونوآمین اکسیداز ( MAO ) در مدت 14 روز مصرف این دارو می تواند منجر به عوارض جانبی شدید و غیر قابل پیش بینی شود.
- مصرف طولانی مدت و دوزهای بالای استامینوفن می تواند اثرات داروهای ضدانعقاد مانند وارفارین و هپارین را افزایش دهد، ترکیب این داروها به این طریق، ممکن است منجر به خونریزی شود.
- داروهای ضد غش و باربیتورات ها ممکن است باعث افزایش اثرات سمی استامینوفن بر کبد شوند.
در صورتی که داروهای دیگری مصرف می کنید، بویژه اگر با موارد زیر مواجه شدید، حتماً پزشک خود را مطلع نمایید:
- در صورت مشاهده هرگونه واکنش آلرژیک یا غیرعادی پس از مصرف هر دارو بویژه استامینوفن ساده یا کدئین و یا سایر مخدرها مانند هیدروکدون، هیدرومورفون، مپریدین، متادون، مورفین، اکسی کدون و پروپوکسی فن.
- سابقه ابتلا به ناراحتی های حاد گوارشی، آسم، اختلال خونی، بیماری مغزی، کولیت، صرع، سنگ مثانه یا سنگ صفرا، آسیب سر، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، کبدی، ریوی، روانی، پروستات، تیروئید یا ادراری.
- دچار شدن به سرگیجه یا خواب آلودگی بر اثر مصرف دارو. در ضمن عدم شرکت در هر فعالیتی که نیازمند هوشیاری است مانند رانندگی یا کار با تجهیزات خطرناک.
- پیش از جراحی یا هر روش درمانی پزشکی یا دندان پزشکی، پزشک را از مصرف استامینوفن کدئین آگاه کنید.
به دلیل آنکه استامینوفن کدئین حاوی کدئین است امکان استفاده از آن به عنوان داروی مخدر وجود دارد.
معمولاً این دارو به مدت طولانی مصرف نمی شود، زیرا تحمل نسبت به آن به سرعت ایجاد می شود بنابراین دوز مصرف را بالا نبرید یا به طور ناگهانی آن را قطع نکنید.
در هر مورد با مشورت پزشک اقدام نمایید. اگر به مدت طولانی آن را مصرف کرده اید، ممکن است با واکنشهایی مانند تهوع، آبریزش بینی، اختلالات خواب، انقباضات معدی، تعرق یا ضعف مواجه شوید. در این موارد زیرنظر پزشک دوز دریافتی را کم کنید.
- افزایش دوز استامینوفن به تنهایی هم نباید اولین بار سر خود و بدون مشورت با پزشک صورت گیرد. پیش از مصرف داروهای بدون نسخه برای سینوزیت، مسکن ها، ضد آلرژی و آسم قرصهای رژیمی و... از محتوای استامینوفن آن آگاه شوید.
- در صورت بارداری حتماً پزشک را مطلع نمایید. اثر این دارو در این دوران کاملاً در انسان مطالعه نشده است.
اگر طی بارداری کدئین به طور مرتب مصرف شود، می تواند منجر به اعتیاد جنین به دارو و بروز نشانه هایی به هنگام تولد نوزاد شود.در صورتی که کودک با شیر مادر تغذیه می شود و مادر استامینوفن کدئین مصرف می کند، لازم است پزشک را در جریان گذارد.
مقادیر کم این دارو ممکن است از طریق شیر وارد بدن کودک شده و باعث خواب آلودگی او شود.

  


نکاتی در مورد قرص سرماخوردگی بزرگسالان



- نام آشناترین دارویی که این روزها مصرف آن نیز زیادتر شده، قرص سرماخوردگی بزرگسالان یا همان «ادالت کولد»است.




- قرص ادالت کولد ترکیبی است از سه داروی استامینوفن، فنیل افرین و کلرفنیرامین.
- استامینوفن ضد تب و کاهنده درد است. فنیل افرین نیز نوعی ترکیب ضد احتقان بینی است و کلرفنیرامین نیز ضد حساسیت است.
- از قرص ادالت کولد در درمان علایم سرماخوردگی و آنفلوانزا، سینوزیت و آلرژی استفاده می شود.
- میزان مصرف آن در بزرگسالان دو قرص هر 4 تا 6 ساعت است. در کودکان نیز یک قرص هر چهار ساعت استفاده می شود. در بزرگسالان نباید روزانه بیشتر از 12 قرص و در کودکان بیشتر از 6 قرص مصرف شود.
- اگر بخواهیم شیوه اثر قرص سرماخوردگی بزرگسالان را در بدن بررسی کنیم باید به ساز و کار هر سه جزء آن بپردازیم. جزء استامینوفنی این قرص با مهار سنتز پروستاگلاندین ها موجب کاهش تب می شود. کلرفنیرامین با تأثیر بر عروق خونی، دستگاه گوارش و دستگاه تنفس از طریق رقابت با هیستامین، پاسخ حساسیتی را از طریق مهار کردن هیستامین کاهش می دهد و فنیل افرین نیز سبب انقباض سریع و طولانی مدت شریانچه ها شده و در نتیجه موجب کاهش ترشح مایعات و احتقان مخاطی می شود.
- تحریک پذیری، گیجی و خواب آلودگی از مهمترین عوارض مصرف این دارو به شمار می رود.
- این دارو با داروهایی همچون فنی توئین، ریفامپین، کاربامازپین تداخل دارویی دارد، بنابراین در صورت مصرف هر کدام از این داروها به پزشکتان اطلاع دهید تا میزان کمتری دارو تجویز کند.
- این قرص به دلیل دارا بودن کلرفنیرامین می تواند سبب خواب آلودگی شود، بنابراین توصیه می شود، از رانندگی و فعالیتهایی که نیاز به دقت زیاد دارد تا چند ساعت پس از مصرف دارو خودداری کنید.
- بیماران مبتلا به پرفشاری خون و بیماری های قلبی بویژه بیماری های عروق قلب و نارسایی قلبی و کسانی که دچار تنگی نفس شده اند باید با مشورت پزشک و با احتیاط از این دارو استفاده کنند؛ زیرا این قرص دارای منقبض کننده های عروقی است و با تنگ کردن عروق موجب تشدید بیماری های قلبی می شود.
ژشت.ژبجعصبس

  


«اورلیستات»؛ دارویی معجزه آسا برای کاهش وزن؟!



برای نخستین بار از اواسط سال 2009 در اتحادیه اروپا یک قرص ضد چاقی به طور آزاد در داروخانه ها به فروش می رسد. این قرص ملقب به « Alli » با عنوان داروی معجزه آسا برای افرادی که می خواهند به راحتی وزن خود را کاهش دهند، به بازار عرضه شده است.
سازندگان این قرص، آن را یاری کننده مردم در کاهش وزن می دانند: «آلی» نخستین داروی لاغری است که توانسته تأیید سازمان دارو و غذای آمریکا را بگیرد. این قرص کار یک آنزیم گوارشی بدن به نام لیپاز را تقلید می کند. لیپاز باعث تجزیه و هضم چربی غذا می شود.
کارخانه تولید کننده « Alli » معتقد است، خوردن یک دوز از این دارو هنگام خوردن غذا باعث می شود به میزان 30 درصد جذب چربی غذا کاهش پیدا کند. اما شرکت سازنده این دارو تأکید کرده است که مردم از این دارو تنها به عنوان یک روش کمکی در کنار استفاده از رژیم های غذایی کم چربی و ورزش استفاده کنند.
کارخانه داروسازی انگلیسی آمریکایی که این قرص را به بازار عرضه کرده است، آلی را برای کسانی پیشنهاد می کند که میزان وزن و قدشان از حد نصاب 28 به بالاست، یعنی وزنشان حداقل 10 کیلوگرم از قدشان بیشتر است و می خواهند به راحتی وزن کم کنند.
از سوی دیگر مخالفان این قرص بر این عقیده اند، استفاده بیرویه از این قرص می تواند در درازمدت سبب بیماری های سختی از جمله سرطان روده شود.
به هر حال در کمتر از دو ماه، بیش از 200 هزار بسته از این دارو در فرانسه به فروش رسیده است، یعنی حدود هزار بسته در ساعت.
حال با در نظر گرفتن قیمت هنگفت این دارو، معادل 60 یورو (قیمت در انگلستان یک پوند ) به ازای هر بسته، بدون شک داروخانه های فرانسه هواداران تراز اول آلی به شمار می آیند.
* آیا قرص آلی معجزه می کند؟
قرض آلی دوز پایین تری از داروی «اورلیستات» ( Xenical ) است که از جذب چربی در روده شما جلوگیری می کند و چربی جذب نشده با مدفوع خارج می شود. لازم است، بدانید فقط 30 درصد جذب چربی های خورده شده توسط این دارو مهار می شود و به همین دلیل است که معمولاً درمان چاقی با این دارو به علت نا آگاهی کافی بیماران به شکست می انجامد.
بنابراین از این دارو انتظار معجزه نداشته باشید؛ چون میانگین کاهش وزن با آن در حد متوسطی است؛ یعنی حدود 3 کیلوگرم پس از یک سال.
عوارض جانبی این دارو شامل اسهال حاوی چربی و کمبود ویتامینهای محلول در چربی است؛ چون اورلیستات مانع جذب ویتامینهای محلول در چربی (مانند A ، D و E ) می شود.
بدین ترتیب با خوردن این قرص، نیاز به مصرف مکمل ویتامین پیدا می کنید؛ همچنین خانمهای شیرده، باردار و بچه ها باید از مصرف این دارو خودداری کنند.
به گفته محققان، ابتدایی ترین و متداول ترین شیوه مقابله با چاقی استفاده از رژیم غذایی مناسب و همچنین ورزش کردن است.
محققان می گویند، در مراحل بعدی و زمانی که درمان چاقی با رژیم یا ورزش امکان پذیر نشد، می توان از این داروی جدید استفاده کرد. نحوه عملکرد قرص ضدچاقی به این ترتیب است که مانع می شود معده فرد چربی جذب کند و در نتیجه چربی مازاد به صورت پسمانده از بدن دفع می شود.
نتایج آزمایش روی این داروی جدید نشان داد افراد داوطلبی که همراه با هر وعده غذایی یک دوز از این قرص را مصرف کردند، پس از گذشت 6 ماه توانستند به طور متوسط 10 کیلوگرم وزن خود را کاهش دهند.
* پزشک چه وقت داروی ضد چاقی تجویز می کند؟
بهترین راه کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش منظم است. اما اگر شما جزو افرادی باشید که برای کاهش وزن تلاش می کنید و اضافه وزن برای شما مشکلات پزشکی ایجاد کرده باشد، داروهای کاهنده وزنی که پزشک تجویز می کند، ممکن است به شما کمک کند.
پزشک شما در صورتی که این معیارها را داشته باشید، ممکن است به دارو درمانی برای شما اقدام کند:
- سایر روش های کاهش وزن در شما موفق نباشد.
- ضریب توده بدنی ( BMI ) به عنوان معیار چاقی در شما بالاتر از 24 باشد و شما دچار عوارض پزشکی چاقی مانند دیابت، فشار خون بالا یا قطع تنفس در هنگام خواب باشید.
- BMI شما بالاتر از 30 باشد.
* هشدارها:
استفاده از این دارو برای افرادی که تحت پیوند عضو قرار گرفته اند، به خاطر احتمال تداخل دارویی ممنوع است. همچنین افرادی که دارو های رقیق کننده خون مانند وارفارین مصرف می کنند یا به خاطر ابتلا به دیابت یا مشکلات تیروئیدی تحت درمان هستند، باید پیش از دریافت دارو با پزشکشان مشورت کنند.
کالج سلطنتی پزشکان عمومی در بریتانیا گفت، هرکس می خواهد این دارو را مصرف کند باید با پزشک خود مشورت کند؛ زیرا برخی از عوامل چاقی مفرط قابل درمان است و به علاوه همه این افراد می توانند در مقابل سایر بیماری ها آسیب پذیر باشند که پیش از مصرف دارو باید مورد بررسی قرار گیرد.
شرکت داروسازی گلاسکو اسمیت کلاین می گوید آزمایشهای کلینیکی آنها نشان می دهد که مصرف اورلیستات ( Orlistat ) همزمان با مصرف کالری کمتر، و چربی کمتر، می تواند در مقایسه با رژیم تنها، به کاهش 50 درصدی وزن یا بیشتر کمک کند.
اما اگر آنها همچنان بر خوردن چربی اصرار ورزند، برخی عوارض جانبی ناخوشایند مانند اسهال و مشکل گاز زیاد را تجربه خواهند کرد.

  


درمان آسیب مغزی با پیوند سلولهای عصبی



طبق مطالعه ای که بتازگی منتشر شده است، پیوند سلولهای عصبی به موشهایی که دچار آسیب مغزی شده بودند، به آنها کمک کرد تا قدرت فراگیری و حافظه خود را به طور کامل بازیابند.
به گزارش خبرنگار ساینس دیلی، محققان در این مطالعه که محور تمرکز آن بر هیپوتالاموس قرار داشت، سلولهای عصبی را به موشهای مبتلا به آسیب مغزی پیوند زدند. هیپوتالاموس محل فراگیری و حافظه مغز محسوب می شود.
در این مطالعه مشاهده شد، سلولهای عصبی پیوند زده شده به موشهایی که دچار آسیب مغزی شده بودند، احتمالاً از طریق کمک به پرورش عوامل رشد، به آنها کمک کرد تا توانایی فراگیری و به خاطر آوردن خود را کاملاً بازیابند.
بر اساس مطالعاتی که پیش از این در زمینه پیوند در سیستم عصبی انجام شده است، این مطالعه مهم تأیید می کند که پیوند سلولی به مغز کمک می کند تا خود را ترمیم کند.
این مطالعه نهایتاً می تواند به کشف روشهای درمانی جدید برای کمک به بیماران مبتلا به زوال عقل کمک کند.
دانشمندان اکنون می توانند از طریق داروهای جدید، سلولهای اصلاح شده ژنتیکی، پیوند سلولهای مغزی عصبی و غیر عصبی، روشهای جدیدی را برای کمک به ترمیم یک سیستم عصبی آسیب دیده، ابداع و آزمایش کنند.

  


سطح تحصیلات در ابتلا به آسم تأثیرگذار است



پژوهشگران می گویند، افراد تحصیل کرده کمتر از بیماری آسم آسیب می بینند.




نتایج یک تحقیق نشان داده است، افرادی که به آسم مبتلا هستند هر چقدر زمینه تحصیلی بیشتری داشته باشند، شرایط بهتری را سپری می کنند و خیلی بهتر از عهده این بیماری برمی آیند.
به گفته محققان، در افرادی که کمتر از 12 سال دوره تحصیلات رسمی در مدرسه را گذرانده اند، علایم بیماری آسم وخیم تر و شدیدتر است.
در این مطالعه دکتر «هاکیم لاووی» و «سیمون باکن» از بیمارستان «ساکری - کوئر» در کانادا به همراه یک تیم تحقیقاتی، شدت آسم را در یک گروه 871 نفره از بیماران بزرگسال بررسی کردند.
محققان دریافتند، در این بیماران هرچه سطح تحصیلات پایین تر باشد، کنترل آسم دشوارتر می شود، بیمار به فوریتهای پزشکی بیشتری نیاز پیدا می کند و تأثیر بیماری شدیدتر می شود.
بر همین اساس در بیمارانی که کمتر از 12 سال در دوران مدرسه تحصیل کرده اند، احتمال نیاز به فوریتهای پزشکی و ضرورت اورژانس ناشی از حملات آسم 55 درصد افزایش می یابد.
محققان می گویند، کاهش سطح تحصیلات معمولاً به معنی افت شرایط اجتماعی و اقتصادی به طور کلی است و این امر می تواند توجیهی برای نتایج بدست آمده باشد.
آسم اختلالی است که در آن گاهی تنفس مشکل می شود و تنگی نفس به صورت متناوب رخ می دهد. علایم و شدت بیماری در افراد مختلف متفاوت است. برخی افراد سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس را تقریباً هر روز دارند.
برخی دیگر در فواصل بین حملات تنگی نفس علامتی ندارند. برخی از ورزشکاران حرفه ای مبتلا به آسم هستند و طی ورزش شدید کمی احساس تنگی نفس می کنند، در حالی که برخی افراد حین ورزش معمولی دچار حمله شدید آسم شده و نیاز به درمان اورژانسی پیدا می کنند. به هر حال همه مبتلایان به آسم در این نکته مشترک هستند که مجاری هوایی در آنها به صورت غیر طبیعی متناوباً تنگ می شود.
بیشترین موارد آسم در حوالی پنج سالگی تشخیص داده می شود، به همین دلیل بیشتر افراد تصور می کنند که آسم، بیماری کودکان است. اما احتمال کمی نیز وجود دارد که افراد در سنین مختلف دچار این بیماری شوند. برخی مطالعات بیان می کنند، احتمالاً ابتلا به عفونتهای تنفسی در کودکی احتمال ابتلا به آسم را کاهش می دهد. به همین دلیل این بیماری در جوامع پیشرفته بیشتر از کشورهای در حال توسعه دیده می شود. اگر شما یک فرد بالغ مبتلا به آسم هستید، احتمالاً بیماری را از مدتها پیش داشته و خواهید داشت.
هنوز مشخص نیست که چرا بیشتر کودکان مبتلا به آسم معمولاً در حوالی سنین بلوغ خوب می شوند و اگر بیماری در این سنین خوب نشود، احتمالاً برای همیشه باقی خواهد ماند. اما شرایط بیماری را می توان بخوبی اداره کرد. اگر آسم کنترل شود، علایم بروز نمی کنند و می توان یک زندگی معمولی و مفید داشت.

  


90/11/29::: 11:27 ع
نظر()