سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ای هشام! خداوند، پیامبران و فرستادگان خود را به سوی بندگانش بر نینگیخته، جز برای آنکه از او (معرفت) فراگیرند، پس هر که نیکتر رو آورد، معرفت بیشتری برد . [امام کاظم علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :7
بازدید دیروز :20
کل بازدید :349749
تعداد کل یاداشته ها : 97
103/2/16
6:45 ص
این مطلب را حتما بخوانید

راه جلوگیری از تب کنگو

کارشناس مسئول دفتر بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت شیوه‌های انتقال و پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را تشریح کرد.

به گزارش قدس انلاین به نقل از ایسنا: کارشناس مسئول دفتر بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت شیوه‌های انتقال و پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را تشریح کرد.

دکتر محمد زینلی درباره چگونگی انتقال بیماری تب کریمه کنگو از حیوان آلوده به انسان، گفت: بحث انتقال بیماری از طریق گوشت مطرح نیست، بلکه بحث انتقال آن از طریق خون و ترشحات دام آلوده مطرح است.

عمدتا اگر زمان ذبح، ویروس در دام وجود داشته باشد، توصیه آن است زمانی که لاشه حیوان جدا می‌شود باید در سردخانه و در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. دمای یخچال‌های منازل نیز برای این موضوع کفایت می‌کند.

وی افزود: اگر گوشت 24 ساعت داخل یخچال باشد، به دلیل جمود نعشی و پدیده گلیکوژن در گوشت، گلیکوژن به اسید لاکتیک تبدیل شده و این پدیده سبب اسیدی شدن گوشت می‌شود. به این ترتیب ph گوشت به حدود 5 می‌رسد که در این ph ویروس غیرفعال می‌شود. به این ترتیب زمانی که گوشت وارد چرخه آشپزخانه می‌شود، ویروس قابلیت انتقال ندارد.

زینلی ادامه داد: زمانی که به گوشتی دست می‌زنیم که حالت خون‌آبه داشته و دست نیز از جراحتی برخوردار است، درصورتی که امکان آلودگی گوشت وجود داشته باشد، ویروس آن از طریق مخاط هم می‌تواند وارد بدن و نهایتا جذب شود.

وی تاکید کرد: توصیه آن است که زنان خانه‌دار، قصا‌ب‌ها و افرادی که با دام و گوشت دام ارتباط دارند، گوشت را 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند و پس از آن برای تکه‌تکه کردن آن از دستکش استفاده کنند.

زینلی افزود: توصیه‌های لازم صورت گرفته که در کشتارگاه‌ها و قصابی‌ها از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، گان، عینک، ماسک و چکمه استفاده شود. با دام‌پزشکی نیز هماهنگی‌هایی صورت گرفته که کشتارگاه‌ها به این وسایل تجهیز باشند.

وی تاکید کرد: انتقال بیماری تب کریمه کنگو در گوشت سفید مطرح نیست و هیچ ابتلایی در طیورو ماهی ندارد. تنها شترمرغ می‌تواند به این بیماری مبتلا شود.

کارشناس مسئول دفتر بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: این بیماری از طریق کنه وارد بدن دام می‌شود و متاسفانه دام مبتلا هیچ علامتی ندارد.

در مجموع وجود کنه می‌تواند نشان‌دهنده این موضوع باشد که نکات بهداشتی رعایت شوند. همچنین باید سعی شود دام‌ها در منازل ذبح نشوند و برای خرید و ذبح دام هماهنگی‌های لازم با دامپزشکی صورت گیرد.


  
  
مصرف‌کنندگان و گروه‌های شغلی پر خطر به گوش باشند

هشدار سازمان دامپزشکی درباره شیوع تب کریمه‌کنگو

سازمان دامپزشکی برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه‌کنگو هشدار داد: مصرف‌کنندگان فقط گوشت قرمز و جگر ممهور به مهر دامپزشکی را بخرند و گروه‌های شغلی پرخطر که تماس بیشتری با دام دارند به مسائل فردی بهداشتی دقت بیشتری داشته باشند.

به گزارش (ایسنا)، بیماری تب کریمه کنگو یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام به‌شمار می‌رود که عامل این بیماری یک ویروس است.

مهره‌داران کوچک و جوندگان از جمله جوجه‌تیغی، خارپشت، خرگوش و ... مخزن تکثیر و رشد این ویروس هستند و کنه‌ها هم به عنوان ناقل این بیماری به سایر حیوانات هم‌چون گاو، گوسفند، بز و ... و هم‌چنین انسان‌ها محسوب می‌شوند.

دام و انسان ممکن است توسط ناقلان (کنه‌ها‌ی آلوده) گزیده شوند؛ در این میان دام‌هایی که گزیده می‌شوند، در هفته اول این ویروس در خون آنها وجود داشته که علامت خاصی هم ندارند و پس از یک هفته این ویروس از بدن دام آلوده پاک می‌شود.

اما اگر طی هفته‌ای که دام ناقل این ویروس است، کشتار شود انسان‌هایی که گوشت این دام را مصرف‌ کنند یا افرادی که در کشتارگاه‌ها فعالیت می‌کنند و با دام سروکار دارند در معرض آلودگی قرار خواهند گرفت.

انسان‌ها از طریق حیوان، کنه و هم‌چنین انسان دیگر به این بیماری مبتلا می‌شوند که این بیماری برای آنها مخاطره آمیز است اما حیوانات فقط از طریق کنه‌های آلوده به این بیماری مبتلا می‌شوند و پس از یک هفته بیماری از بدنشان پاک می‌شود.

بیماری تب کریمه کنگو بیماری نوظهوری نیست و در 35 کشور جهان از جمله قاره آفریقا، اروپای شرقی، کشور‌های منطقه خلیج‌فارس بروز یافته و اخیرا نیز در کشور ما (در دو استان سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی) شیوع پیدا کرده است که طبق اعلام سازمان دامپزشکی تاکنون تلفاتی از بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت دامی کشورمان رخ نداده اما متاسفانه در استان خراسان رضوی جان یک پزشک و یک فعال در کشتارگاه را گرفته است.

محسن مشکات ـ معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور ـ به منظور پیشگیری از شیوع این بیماری به خبرنگار ایسنا گفت: با توجه به اینکه دامداران، افراد مشغول در کشتارگاه‌ها، ناظران بهداشتی و پزشکان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند، آموزش و اطلاع‌رسانی به این افراد بسیار اهمیت دارد و رعایت مسائل ایمنی فردی در این گروه‌های شغلی پرخطر بسیار مهم است.

وی مقابله و مبارزه با کنه‌ها به عنوان ناقلان بیماری تب کریمه کنگو را از دیگر راه‌های پیشگیری از شیوع این بیماری عنوان و اظهار کرد: سم‌پاشی دام و جایگاه‌های دامی در این زمینه می‌تواند موثر باشد، اما راهکار قطعی نیست، چرا که کنه‌ها جمعیت زیادی دارند و دامداری‌ها به ویژه دامداری‌های سنتی مکان رشد کنه‌ها هستند.

معاون سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: دام‌های آلوده به این بیماری که در هفته‌ اول این ویروس در خونشان وجود دارد، اگر کشتار شوند ناقل بیماری هستند، لذا اگر گوشت و جگر آنها بلافاصله در اختیار مردم قرار گیرد، انسان‌ها را نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه گوشت دام ذبح‌ شده در کشتارگاه‌ها نباید بلافاصله توزیع شود، گفت: گوشت حداقل باید 24 ساعت و جگر دام کشتار‌شده حداقل 48 ساعت در سردخانه کشتارگاه باید بماند تا در این مدت اگر احتمالا ویروسی وجود داشته از بین برود و برای مصرف‌کننده خطری نداشته باشد.

مشکات به مردم توصیه موکد کرد که گوشت قرمز و جگری گوسفندی را بخرند که توسط دامپزشکی نظارت شده باشد و ممهور به مهر دامپزشکی باشد و از خرید گوشت از جاده‌ها و مغازه‌های میان راهی خودداری کنند.

وی افزود: اگر گوشت به شکل لاشه‌ای خریداری می‌شود، روی لاشه، مهر بازرسی دامپزشکی زده شده و گوشت‌های بسته‌بندی شده نیز که از فروشگاه‌‌‌ها تهیه می‌شود، برچسب مشخصات تولید، تاریخ و مجوز بهداشتی دامپزشکی را دارند.

معاون بهداشت و تشخیص بیماری‌های سازمان دامپزشکی افزود: با تهیه گوشت و فرآورده‌های گوشتی که مجوز دامپزشکی دارند، مصرف‌کننده باید از سلامت محصول مطمئن باشد که این امر فقط به خاطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو نیست، بلکه به‌ خاطر جلوگیری از ابتلا به همه بیماری‌های دامی و انسانی است.


  
  
آتش بازی در هفتاد و پنجمین سالگرد افتتاح پل گلدن گیت در سانفرانسیسکو
آتش بازی در هفتاد و پنجمین سالگرد افتتاح پل گلدن گیت در سانفرانسیسکو
سانفرانسیسکو - می 2012
سانفرانسیسکو - می 2012
سانفرانسیسکو - 1933
سانفرانسیسکو - 1933
سانفرانسیسکو - 1933
سانفرانسیسکو - 1933
سانفرانسیسکو - 1935
سانفرانسیسکو - 1935
سانفرانسیسکو - 1935
سانفرانسیسکو - 1935
سانفرانسیسکو - 1937
سانفرانسیسکو - 1937
سانفرانسیسکو - 1937
سانفرانسیسکو - 1937
سانفرانسیسکو - 2007
سانفرانسیسکو - 2007
سانفرانسیسکو - 2008
سانفرانسیسکو - 2008
سانفرانسیسکو - 2005
سانفرانسیسکو - 2005
سانفرانسیسکو - 2005
سانفرانسیسکو - 2005
سانفرانسیسکو - 2001
سانفرانسیسکو - 2001
سانفرانسیسکو - 2000
سانفرانسیسکو - 2000
حمل مشعل المپیک 96 آتلانتا روی پل گلدن گیت سانفرانسیسکو - 1996
حمل مشعل المپیک 96 آتلانتا روی پل گلدن گیت سانفرانسیسکو - 1996
تصویر پاپ ژان پل دوم در سفرش به آمریکا در کنار پل گلدن گیت- سانفرانسیسکو - 1937
تصویر پاپ ژان پل دوم در سفرش به آمریکا در کنار پل گلدن گیت- سانفرانسیسکو - 1937
سانفرانسیسکو - 1987
سانفرانسیسکو - 1987
سانفرانسیسکو - 1943
سانفرانسیسکو - 1943

  
  
<      1   2   3      >